Gecertificeerde B Corporations zijn bedrijven die aan de hoogste, geverifieerde standaarden voldoen op het gebied van sociale- en milieu prestaties, publieke transparantie en maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderdeel van de bedrijfsvoering. B Corporations dragen actief bij aan de versnelling van de transformatie van het bedrijfsleven waarbij het doel is om zakelijk succes te herdefiniëren. De meetbare bijdrage aan inclusiviteit en duurzaamheid is naast financieel succes een integraal onderdeel van de bedrijfsdoelstellingen.

B(e) the change, zorg dat je onderneming een Benefit onderneming wordt die in plaats van de beste van de wereld de best VOOR de wereld wordt.

De grote maatschappelijke uitdagingen kunnen niet alleen door overheden en NGO’s worden opgelost. De B Corp community werkt aan het reduceren van ongelijkheid, terugdringen van armoede, een gezonder leefklimaat, herstel van biodiversiteit, hechtere communities, en het creëren van betekenisvol werk waar mensen trots op kunnen zijn. Door de impact van ondernemingen te bundelen zetten B Corps zich in voor een groot doel: positieve impact op medewerkers, de leefgemeenschap en het milieu.

B Corps vormen een wereldwijde community van ondernemers en leiders die toonaangevend willen zijn om ondernemingen in te zetten voor het goede. De waarde en strevingen van de B Corp community zijn samengevat in de B Corp verklaring van wederzijdse saamhorigheid. Op dit moment zijn er wereldwijd

Op dit moment zijn er wereldwijd bijna 4000 gecertificeerde bedrijven in 74 landen. Meer informatie over BCorp is te vinden op de internationale website

Het B Impact assessment is het gratis toegankelijke zelf assessment dat wereldwijd door ruim 50.000 bedrijven wordt gebruikt.  

 

DE B CORP VERKLARING VAN SAAMHORIGHEID

 

We voorzien een wereldwijde betekeniseconomie die ondernemingen inzet als motor voor het realiseren van positieve verandering.
Deze betekeniseconomie bestaat uit een nieuw type betekenisvolle ondernemingen die bijdragen aan het welzijn van alle stakeholders en niet alleen aandeelhouders.

 

Als B Corporations en koplopers in de nieuwe betekeniseconomie geloven we er in dat:

 

  • We zelf het goede voorbeeld moeten geven
  • Dat alle ondernemingen als uitgangspunt kiezen dat mensen op alle plaatsen allemaal belangrijk zijn.
  • Dat de producten, activiteiten en winsten geen kwaad berokkenen en bijdragen aan alle mensen.
  • Om dit te realiseren zijn we ons bewust dat alle mensen verbonden zijn en afhankelijk van elkaar en dat we daarom verantwoordelijk zijn voor de toekomstige generaties.